Annons

Gislövsbor får adsl-uppkoppling

TeliaSonera satsar på att bygga ut adsl-nätet i Skåne. Bland de orter som nu ska få en snabbare uppkoppling till Internet finns Gislöv.
Trelleborg • Publicerad 27 mars 2003

Sammanlagt satsar det svenskfinska telebolaget på att bygga ut adsl på ytterligare 104 telestationer i södra och mellersta Sverige. Enligt planerna ska ytterligare 100 000 hushåll få tillgång till adsl genom utbyggnaden. Efter att de planerade arbetena är klara har sammanlagt 550 000 hushåll möjlighet att koppla upp sig till Internet via adsl. TeliaSonera lovar att utbyggnaden på samtliga aktuella telestationer ska vara klar inom ett halvår. För vidare utbyggnad av snabbare uppkoppling till Internet än modem till resten av kommunen får hushållen troligen vänta på det så kallade BAS-projektet, Bredband åt Alla i Skåne. Trelleborgs kommun gör tillsammans med de flesta av övriga kommuner i Skåne en satsning som ska binda samman orterna i Skåne i ett nät. Genom projektet får Trelleborg och övriga kommuner statsanslag för utbyggnaden av bredband till mindre orter. Under våren har kommunerna gemensamt arbetat med en upphandling av utbyggnaden i BAS-projektet. Projektets nät kommer dock inte att nå fram till de allra minsta orterna på landsbygden i kommunen.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons