Annons

Gislövhöj sålt för 3,9 miljoner

På tisdagen såldes det spektakulära huset Gislövhöj på exekutiv auktion hos kronofogden. Köpesumman blev 3,9 miljoner kronor. Skulderna ligger på cirka 12,5 miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 20 juni 2012
Första, andra, tredje. Sålt för 3,9 miljoner kronor. Foto: Tomas Nyberg
Första, andra, tredje. Sålt för 3,9 miljoner kronor. Foto: Tomas NybergFoto: Tomas Nyberg

Det var andra gången som kronofogden bjöd ut huset till försäljning. Vid den förra auktionen blev det ingen budgivning och det enda budet på tre miljoner som då lades accepterades inte.

Kronofogden, som även ska ta hänsyn till gäldenären (den som äger huset och är skyldig pengar), menade att budet var för lågt. Det skulle lämna gäldenären med en mycket stor skuld efter försäljningen.

Annons

Denna gång blev det emellertid budgivning mellan två parter. Budgivningen slutade på 3,9 miljoner kronor som både kronofogden och banken som bevakar skulden accepterade. Troligen hade det blivit ännu ett omtag med ny auktion om budet stannat avsevärt lägre.

När huset först låg ute till försäljning var priset satt till 16 miljoner kronor.

Gislövhöj är ett udda hus. På utsidan liknar det nästan ett slott som höjer sig över de övriga husen runt omkring. Även inuti är huset annorlunda, med det största sovrummet i källaren tillsammans med spa-avdelningen där golv, väggar och tak är klädda i naturskiffer.

Sammanlagt är huset på 235 kvadratmeter boyta med en biarea på ungefär 87 kvadratmeter i källaren. Tomten är på 1 092 kvadratmeter. Huset byggdes ursprungligen 1949 och fick sitt nuvarande utseende vid den omfattande ombyggnaden under de senaste åren.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons