Annons

Gislöv redo för knallar

Just nu byggs det tivoli, öltält och marknadsstånd i Gislöv. På fredag drar den 28:e upplagan av Gislövs marknad igång.
Trelleborg • Publicerad 30 juli 2008
Nils-Bertil Olsson, Anders Spetz, Anders Rosengren och Veronica Olsson har koll på läget inför helgen. Bild: Fanny Johansson
Nils-Bertil Olsson, Anders Spetz, Anders Rosengren och Veronica Olsson har koll på läget inför helgen. Bild: Fanny JohanssonFoto: 

Marknaden, som arrangeras av Gislövs idrottsförening, är sig lik.

- Vi har lagt tyngdpunkten på lördagen då vi hoppas att Doris och Knäckebröderna och Danne Stråhed ska locka mycket folk, säger marknadsgeneralen Nils-Bertil Olsson.

Annons

Marknaden pågår mellan fredag och söndag och brukar locka 30 000 till 35 000 besökare. Nästan 200 av föreningens 350 medlemmar ställer upp och arbetar ideellt under helgen. Gislövs IF tjänar ungefär 250 000 kronor på arrangemanget, vilket motsvarar en tredjedel av årsbudgeten.

Marknaden är en kombination av tivoli och knallar med marknadsstånd. I år kommer 140 knallar, vilket är maxantalet.

- Det här är en familjemarknad. Vi försöker ha stor bredd på knallarnas sortiment, säger Nils-Bertil Olsson som tror att det är därför marknaden är så populär bland både besökare och knallar.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons