Annons

Gilda Johansson söker sjukvårdsjobb

Förra kommundirektören i Trelleborg Gilda Johansson söker arbete i Lunds sjukvårdsdistrikt. Enligt vad Trelleborgs Allehanda erfar är hon en av fyra kvarvarande sökande till de två tjänsterna som respektive organisationsstrateg och verksamhetsstrateg i distriktet.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2002

De båda tjänsterna är nyinrättade i Lunds sjukvårdsdistrikt. När Gilda Johansson slutade som kommundirektör i Trelleborg i januari 2001 efter oenighet mellan henne och toppolitikerna fick hon en avgångsersättning på 26 månadslöner eller sammanlagt cirka 1,5 miljoner kronor. Avgångsvederlaget betalas ut som lön vilket innebär att kommunen även måste betala sociala avgifter, ungefär 36 procent. Den sammanlagda kostnaden för kommunen blir drygt två miljoner kronor. Några andra åtaganden från Trelleborgs kommuns sida finns inte. Gilda Johansson anställdes som kommundirektör 1 april 1998, på ett sexårigt visstidsförordnande. Hon valdes ut av en rad sökande efter en lång process. Året innan hon tillträdde som kommundirektör hade hon varit ansvarig för tre sjukhus och elva vårdcentraler som hälso- och sjukvårdsdirektör i Sörmlands landsting. Gilda Johansson har sedan hon slutade som kommundirektör i Trelleborg bland annat arbetat som konsult med inriktning mot organisationsutveckling, ledarutveckling samt demokratifrågor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons