Annons

Gemyt och bilsnack i Smygekvällen

Har du en Ford Fiesta från 1991? Och lovar att inte köra den till jobbet eller till ICA? Då kan den platsa i kategorin veteranbil.
Trelleborg • Publicerad 8 juli 2011
Vacker utsikt tre gånger om. Oldsmobilen, den skånska flaggan och den blåa himlen.
Vacker utsikt tre gånger om. Oldsmobilen, den skånska flaggan och den blåa himlen.Foto: Tom wall

Men det var inte särskilt många av den sortens bilar på veteranbilsträffen vid Köpmansmagasinet i Smygehuk i går. Desto fler Pontiac, Oldsmobile och Chevrolet. Och en och annan Volvo Amazon. Det var motorhistoriska klubben som hade en av sina två sommarträffar på Smygehuk.

– Mest handlar det om att umgås och att titta på varandras bilar, förklarade Per-Eric Sandell, som sammankallat träffen.

Annons

Han stod uppe vid parkeringens slut och dirigerade ner bilarna på gräsplätten väster om Köpmansmagasinet.

– Kör längst ner vid havet och ställ er med aktern bakåt.

Minuterna innan hade han stått och dividerat med en besökare om BA-motorer, nya och gamla trimbitar och fjädrar. För det hör liksom också till. Och om man går på alla veteranbilsträffar så kan man skapa ett ganska stort kontaktnät med likasinnade att dividera bildetaljer med.

– Det är många bekanta här. Men idag dök det upp en norrman med en Morgan. Han hyr en stuga i Beddingestrand, sa Per-Eric Sandell.

Sofia Göransson och Elin Andreasson hade tagit en Pontiac Starchief 57:a till veteranbilsträffen. Men kört själv hade de inte gjort eftersom de inte har åldern inne på långa vägar.

– Det är mina föräldrars. Vi åker omkring med den ibland, det är kul, förklarade Sofia Göransson.

Men någon tur till ICA blir det inte. Det lovade hon.

Monica Hansson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons