Annons

Gatumusikerna är tillbaka

För tjejerna i Trelleborgs spelmanslag blir sommarens spelningar i centrum en återförening. Det är fjärde året Citysamverkan och Vuxenskolan arrangerar gatumusik.
Trelleborg • Publicerad 20 juli 2011
Nathalie Larsen, Matilde Larsen, Elisabet Hernes och Sofia Jeppsson gillar sitt jobb som gatumusiker. På onsdagen inledde de på Stortorget för att sedan flytta ner på gågatan.
Nathalie Larsen, Matilde Larsen, Elisabet Hernes och Sofia Jeppsson gillar sitt jobb som gatumusiker. På onsdagen inledde de på Stortorget för att sedan flytta ner på gågatan.Foto: Tomas Nyberg

Nathalie Larsen, Matilde Larsen, Elisabet Hernes och Sofia Jeppsson har spelat tillsammans i många år, men nu har halva kvartetten flyttat från stan. Jobbet som gatumusiker i Trelleborgs centrum i sommar gör att de åter spelar tillsammans.

– Vi har haft det här jobbet flera år. Det är roligt, säger Matilde Larsen.

Annons

Det är fjärde året Citysamverkan och Studieförbundet Vuxenskolan engagerar ungdomarna.

– Reaktionerna har bara varit positiva. Vi vill bjuda trelleborgare och turister på detta, säger Vuxenskolans verksamhetschef Josefin Holmberg.

Utöver lönen kan gatumusikerna också ha tur att få dricks.

– Det ska ju inte vara någon tiggeriverksamhet, men dricks är ju lite av grejen med gatumusik, säger Josefin Holmberg.

Tjejerna i spelmanslaget fick klirr i det tomma fiolfodralet de lagt framför sig under sin första spelning på onsdagen nästan direkt. Men pengarna är inte den främsta orsaken till att de gillar sitt jobb.

– Det är väldigt socialt. Lite hinner man prata mellan låtarna. Och en del önskemål om låtar får vi, säger Sofia Jeppsson.

Gatumusikerna finns på stan klockan 11-13 onsdag, fredag och lördag denna och nästa vecka.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons