Annons

Gasverket viktigt för Trelleborg

Ungdomarna, polisen, näringsidkarna, socialtjänsten och personalen är överens. Utan Gasverket skulle Trelleborg vara en mycket stökigare stad. Det framkommer av en utvärdering av allaktivitetshuset som fyra elever vid Socialhögskolan i Lund gjort.
Trelleborg • Publicerad 2 maj 2002

- Det är jättekul att få beröm, men att det är lugnare i Trelleborg nu är inte enbart vår förtjänst, säger Mats Andersson, projektledare för Gasverket. Han menar att de fått oerhört stor hjälp av bland andra kyrkan och kommunen, som ställt upp med de resurser som behövts. Men utvärderingen är inte enbart positiv. Även om det blivit bättre finns det fortfarande en klyfta mellan svenska ungdomar och ungdomar med invandrarbakgrund. Svenskarna upplever att invandrarna tar för stor plats och bestämmer för mycket. Invandrarna menar att svenskarna inte vågar ta kontakt med dem. Mats Andersson planerar inte att införa några speciella åtgärder just nu, men säger att de jobbar varje dag med att bygga broar mellan grupperna. - Segregationen är ett problem inte bara hos oss utan i hela samhället, men jag upplever att det sakta men säkert går framåt. Utvärderingen visar också att killarna anser att tjejerna ägnas större uppmärksamhet, i och med att de har ett eget tjejrum och egna tjejkvällar. Andersson berättar att de försökt införa killkvällar men att det inte fungerat, eftersom de inte fått några rumsrena förslag på vad de skulle innehålla. Text: John Airaksinen

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons