Annons

Gasverket öppnar för ensamstående pappor

Söndagen den 14 april slår Gasverket upp portarna för en ny aktivitet. Då blir det möjligt för frånskilda pappor och deras barn träffa andra pappor och barn i samma situation.
Trelleborg • Publicerad 4 april 2002

Det är Mats Andersson på Gasverket som ligger bakom initiativet. - Jag var 22 år när jag skilde mig. Då fungerade inte mitt sociala nätverk. Min räddning blev McDonalds och Malmö museum. Det är den erfarenheten som ligger bakom det här initiativet, säger han. Tanken är att så kallade "helgpappor" skall få en möjlighet att träffas. - Här kan man umgås med sina barn och träffa andra pappor. Vi har ju olika möjligheter - pingis, gym, biljard och så vidare. Många känner sig ensamma och utsatta som helgpappor. När ungarna gått känns ensamheten ofta svår. Jag upplevde det själv. Till en början skall Gasverket ha öppet en söndag i månaden. - Min tanke är att erbjuda en lokal och sedan får vi tillsammans utveckla verksamheten. Idén får växa, säger Mats Andersson. Text: Örjan Svedberg

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons