Annons

Gäst byggde musik utav glädje

Musik ska byggas utav glädje. Med den attityden och till de tonerna äntrade Anki Nilsson Stadsparkens scen på måndagskvällen.
Trelleborg • Publicerad 5 juli 2011
Anki Nilsson från Landskrona gästade musikkrysset i Stadsparken och sjöng till ackompanjemang av Trelleborgs musikkår.
Anki Nilsson från Landskrona gästade musikkrysset i Stadsparken och sjöng till ackompanjemang av Trelleborgs musikkår.Foto: Tom wall

Sprudlande glad rev hon av Lill Lindfors klassiker till ackompanjemang av Trelleborgs musikkår.

– Vi träffades i går och kemi uppstod verkligen. Det är fantastiska killar allihop. Och tjejer också förstås! sa Anki Nilsson.

Annons

Sommarkonsert med musikkryss i Stadsparken är så trelleborgsk sommar det kan bli. Och precis som vanligt så var bänkraderna mer eller mindre knökfulla. Konferenciern Bertil Ahlberg muntrade upp publiken mellan låtarna och ställde mer eller mindre kluriga frågor vars lösning åskådarna piggt plitade ner i sitt kryss.

Bertil Ahlberg introducerade också dirigenten Johan Rufelt och konstaterade att hans pappa Anders lite retfullt missade chansen att se sin son dirigera eftersom han själv spelade i premiären av trelleborgsrevyn ett par stenkast bort.

– Han spelar bondlurk. Alla har sina talanger, sa Bertil och lockade fram skratt innan Trelleborgs musikkår spelade upp en låt om just bönder.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons