Annons

Gasstation medför flytt av kommungräns

Trelleborgs kommun kan bli 10 000 kvadratmeter större -eller mindre.Den lämpligaste placeringen av mottagningsstationen för den planerade gasledningen Baltic gas interconnector ligger nämligen precis på gränsen mellan Trelleborg och Vellinge och kommungränsen måste därför sannolikt flyttas.
Trelleborg • Publicerad 23 januari 2002

- Det rör sig om cirka 10 000 kvadratmeter som troligen får föras över från den ena kommunen till den andra, säger stadsbyggnadschefen i Trelleborg Stefan Ferm. Vilken kommun som kommer att växa och vilken som får se sin yta minska är inte avgjort. Detaljplaneringen för området sköts dock av Vellinge kommun, eftersom den samtidigt tar upp flygplatsen som Trelleborgs flygklubb planerar att bygga och som ligger helt på Vellinges sida av kommungränsen. Trelleborgs byggnadsnämnd behandlade frågan om programmet till detaljplanen på sitt sammanträde i tisdags. Nämnden kom fram till att inget finns att erinra mot planeringen av flygplatsen och mottagningsstationen för gasledningen. Mottagningsstationen, som blir cirka 20 000 kvadratmeter stor, ska utformas så att den smälter in i landsbygdsmiljön. Flygplatsen beräknas flytta från Maglarp i samband med att arrendet går ut vid årsskiftet 2002/2003. Nämnden skickar nu över sitt yttrande till kommunstyrelsen i Trelleborg som ska svara Vellinge kommun. Miljöpartiet reserverade sig dock mot beslutet i miljönämnden, eftersom partiet är emot naturgasutbyggnad.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons