Garanti för parboende införs 2012

Det blir trots allt en parboendegaranti i Trelleborgs kommun. Men inte förrän 2012.
Trelleborg • Publicerad 14 oktober 2010
Foto: 

Beslutet får Sverigedemokraterna att rasa. Av två skäl. Per Klarberg, partiets representant i kommunstyrelsen, anser att parboendegarantin, som Sverigedemokraterna motionerat om vid två tillfällen, borde införas omedelbart, och dels är han kritisk mot hur ärendet hanterats.

– Först säger de nej till vår första motion, och sedan kommer de tillbaka med ett eget förslag om parboendegaranti 2012. De stöder vår motion, men vill själva ha credit för det. Det är ett märkligt agerande, säger Per Klarberg.

Förslaget som låg inför kommunstyrelsens möte var att man skulle säga nej till parboendegarantin, men att i "förekommande fall" erbjuda det. Under mötet yrkade Folkpartiet att en garanti borde införas 2012 och att man skulle inventera vilka lägenheter som kan göras lämpliga för parboende.

Förslaget stöddes av Kristdemokraterna, SPI och Centerpartiet, medan Sverigedemokraterna yrkade bifall till sin egen motion.

Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.