Annons

Gänget som vill sätta Trelleborg på kartan

Trelleborg • Publicerad 26 februari 2006
Den nöjeslystna föreningen: Kent Jönsson, Per Svensson, Ann Nilsson, Cecilia Levin, Kieren McLelland, Jay och Jill Schriber. BILD: TOMAS NYBERG
Den nöjeslystna föreningen: Kent Jönsson, Per Svensson, Ann Nilsson, Cecilia Levin, Kieren McLelland, Jay och Jill Schriber. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Sju rockälskare och en idé. Nu lanserar föreningen Palmrock sina tankar om hur Trelleborg ska sättas på kartan och få ett bredare utbud av musik.

De sju personerna som har tagit initiativ till föreningen Palmrock hade ett finger med i spelet av det musikaliska programmet under allra första Palmfestivalen förra året, som ju är efterföljaren till Mikaeli marknad. De fixade Slade spelning. De hade även engagemang i Timbuktus gästspel.

Annons

– Vi har bokat ett bra brittiskt band, som preliminärt ska uppträda på scenen i Stadsparken, nästa Palmfestival den 26 augusti. Gruppens namn vill jag inte avslöja. Det ska vi berätta först 28 april, berättar Per Svensson.

Det är Kieren McLelland, som med sina goda kontakter, har ordnat bokningen av det hittills hemlighållna britiska bandet.

För att finansiera uppträdet under Palmfestivalen har Palmrock bjudit in Malmöbandet A Tribute to Led Zeppelin, som kommer till Folkets park i Trelleborg den 17 mars.

– Vartenda nickel går till uppträdandet den 26 augusti, bekräftar Cecilia Levin.

Förutom detta har det nöjeslystna sjuhövdade gänget dragit igång en rockbandstävling, som riktar sig till ungdomar. Den 27 maj avgörs vem som vinner denna tävling. Segrarna får, förutom att spela in en cd-skiva, bli förband till det stora uppträdandet under Palmfestivalen.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons