Annons

Gäng dömdes för inbrott på gymnasiet

Fyra killar dömdes på fredagen för inbrott och stöld av datorer på Söderslättsgymnasiet.En av dem dömdes dessutom, tillsammans med ytterligare tre andra, för en inbrottsstöld på biblioteket.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2005

Båda brotten ägde rum i februari i år. Sammanlagt är det sju killar i 16-18-år gamla som har dömts för inbrotten. Alla, utom en som bara fick dagsböter, dömdes till vård enligt socialtjänstlagen. Detta eftersom samtliga var under 18 år då brotten begicks.

Två av dem som dömdes för inbrottet på Söderslättsgymnasiet fick dessutom vardera 70 dagsböter och en tredje 40 dagsböter.

Annons

De tre som dömdes för inbrottet och stölden på biblioteket ska tillsammans betala 11000 kronor i skadestånd. Något anspråk från Söderslättsgymnasiet har, enligt tingsrätten, inte förts fram i samband med rättegången.

Inbrottet på biblioteket ägde rum den 15 februari. Vid tillfället stals en diaprojektor, diabilder, en handdator samt en platt skärm.

En vecka senare, den 22 februari, genomfördes inbrottet på Söderslättsgymnasiet. Fyra unga killar tog sig då in i en datasal och stal sex datorer till ett totalt värde av 42000 kronor. Två av de dömda killarna tog sig in i lokalerna medan två höll vakt utanför och tog emot stöldgodset.

Samtliga har erkänt att de varit delaktiga i stölderna.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons