Gammalt ställe har fått en ny stil

Prisvärd och fräsch. Så är lunchen på nygamla Hamngatan 20.
Trelleborg • Publicerad 27 april 2011
Restaurangen på Hamngatan har nyligen fått ett nytt utseende, både när det gäller stil och meny.
Restaurangen på Hamngatan har nyligen fått ett nytt utseende, både när det gäller stil och meny.Foto: Tomas Nyberg

Dagens lunch på Hamngatan 20 erbjuder två alternativ: stekt spätta och pastasallad med parmaskinka. Både spättan och salladen levereras snabbt och av trevlig personal.

Medan vi väntar ägnar vi oss åt salladsbuffén. Den är inte överdådig, men det som finns är väldigt gott. Den krämiga coleslaw-salladen är värd att ta om av och bräcker många andra ställens salladsutbud med gurkskivor, tomatklyftor och riven isbergssallad.

Pastasalladen visar sig vara snyggt upplagd och både parmaskinka och sparris känns fräscha. Däremot är oliverna gummiartade och hela anrättningen har fått en dos för mycket från saltkaret. Efter maten serveras kaffe och kaka, båda två enligt standardmallen men goda.

Den stekta spättan är god, men potatisen är nästan det bästa i rätten. Kokta i dill för de tankarna till sommar och nypotatis. Det skirade smöret som serveras till förhöjer smaken.

Stället, som nyligen fått en uppfräschning, är inrett i en stil som känns genomtänkt och enhetlig. Vi sitter på uteserveringen som känns rymlig. Trafikbruset på Hamngatan hade varit skönt att slippa, men trafiken kan man ju tyvärr inte göra något åt.

Sammanfattningsvis är lunchen på Hamngatan 20 klart värd sina 69 kronor.

Louise Löfgren
Lunchpatrullen
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.