Annons

Gammal gräsmatta räddar vintern

Det blir inget konstgräs vid Serresjöskolan och Vannhög i väntan på tre nya fotbollsplaner. I stället ska gräset som tidigare funnits i Anderslöv rullas ut vid Vångavallen.
Trelleborg • Publicerad 17 oktober 2013
Anderslövs IP var först ut i kommunen med att få konstgräs. Holländaren Jeroen Oudshoorn var med och anlade det.
Anderslövs IP var först ut i kommunen med att få konstgräs. Holländaren Jeroen Oudshoorn var med och anlade det.Foto: Foto: Tomas Nyberg

När upphandlingen av konstgräs till tre planer i Smygehamn, vid Vångavallen och i Anderslöv överklagades ansåg fritidsnämndens ordförande Mats Svensson (KD) att det gamla gräset från Anderslöv kunde komma till nytta. Men idén att lägga gräset vid Serresjöskolan och Vannhögskolan mötte motstånd i form av miljöutredningar, som krävs om gräset ska finnas vid skolor.

– Nu har nämnden i stället beslutat att det ska rullas ut på grusplanen vid Vångavallen. Då krävs inga miljöutredningar, säger fritidschef Jörgen Flink.

Annons

Han ser bara fördelar med beslutet. Förutom att det kommer ge möjlighet för fotbollsklubbar att träna på gräs i vinter hoppas han också att det ska rädda förvaltningens rykte.

– Det motverkar bad will, det är kostnadseffektivt och dessutom skulle vi bli tvungna att betala en destruktionsavgift om vi inte använde det gamla gräset, säger Jörgen Flink.

Gräset väntas räcka till att göra en sjumannaplan. Tanken är att planen ska bli kvar även efter att de tre nya anlagts. Hur länge gräset, som rullades ut första gången 2002, håller är oklart.

– Det finns ingen kalkyl för det, men vi behåller det som uppvärmningsyta så länge det går.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons