Annons

Gamla saker fick nytt liv i nya händer

En rensning bland avlagda kläder och prylar kan via en loppis gynna en lokal förening. Eller lägga grunden till nya leksaker. "Jag ska köpa experiment där man kan göra vulkaner och eget slime", säger Rasmus Lundström.
Trelleborg • Publicerad 7 maj 2012
Emma Björklund, Tina Beckman och Sandra Dahl besökte Röda korsets loppmarknad i Östervångsparken i Trelleborg. De var på jakt efter barnkläder.
Emma Björklund, Tina Beckman och Sandra Dahl besökte Röda korsets loppmarknad i Östervångsparken i Trelleborg. De var på jakt efter barnkläder.Foto: 

På filten nedanför Rasmus Lundströms solstol låg en mindre samling leksaker och böcker. Det mesta hade sålts under dagen.

– Det har gått bra. Jag får behålla pengarna själv och ska köpa nya saker, säger han.

Annons

Rasmus Lundström var en av försäljarna på lördagens loppis vid Garvaregården. En marknad där barnkläder och videofilmer stod högt i kurs.

– Det är vad som har gått bäst. Vi har faktiskt inte mycket kvar av det som vi hade med oss, säger Jenny Borgström.

Har du köpt något på loppmarknaden?

– Haha. Ja, en hel del faktiskt. Det blir ganska mycket som man ska ha med sig hem, säger hon.

Även i Östervångsparken samlades försäljare och fyndare. Sandra Dahl och Tina Beckman var ute efter kläder till sina barn.

– Vi går alltid på loppmarknader. Man gör fynd nästan varje gång. Det är mycket billigare än att köpa nytt, säger Tina Beckman.

I Fru Alstad arrangerade Kulturhusföreningen bakluckeloppis på söndagen. Något som lockade ett 40-tal försäljare och betydligt fler besökare.

– Vi hade tryckt upp biljetter i förväg till de som säljer prylar. Pengarna som vi får in går till föreningen, säger Lars Norlin.

En försäljare vars varor fick många att stanna till var Ull-Britt Svensson. På hennes bord fanns en telefon modell äldre. Komplett med taltratt och hörlur.

– Jag vet inte hur gammal den är. Men den ska fungera, säger hon.

Annons

Bland fyndarna fanns Nelly Svensson. Hon var på jakt efter äggkoppar.

– Jag har inte hittat några än. Däremot har det blivit en duk och några nyckelringar, säger hon.

Se fler bilder från helgens loppisar och läs om loppisexpertens bästa tips i måndagens papperstidning. Papperstidningen som pdf kan du köpa ett enstaka nummer av

Louise Löfgren
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons