Annons

Gamla prylar ska ge mat till skolor i Afrika

På fredagen kommer elever från Söderslättsgymnasiet att sälja begagnade saker på kulturhuset i Trelleborg. De pengar som kommer in går oavkortat till FN-kampanjen Skolmat blir kunskap och SOS-Barnbyar.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2009
Ida Bäckdal och Susanne Lundh skall samla in pengar. Foto: Tomas Nyberg
Ida Bäckdal och Susanne Lundh skall samla in pengar. Foto: Tomas NybergFoto: 

För elever som läser andra året på det ekonomiska och internationella programmet på Söderslättsgymnasiet är det obligatoriskt att jobba med ett skolprojekt för bistånd. Ett av projekten heter Second hand. Det går ut på att eleverna samlar in grejer under året som under fredagen ska säljas i kulturhuset.– Släkt och vänner har donerat mest även om vi också har informerat privatpersoner om vårt projekt, säger Susanne Lundh som studerar på det ekonomiska programmet.

– Pengarna vi får in går mestadels till skolbarn i Afrika, för två kronor får eleverna en måltid som också räcker för att ta med sig hem till familjen.

Annons

Den tolfte december förra året hade Susannes klass en liknande försäljning. Då kände inte många personer till projektet och inkomsten blev 2 000 kronor. Till detta tillfälle har de jobbat hårdare för att få besökare till Kulturhuset.

Allt från kläder till en tv har lämnats och förhoppningen är att det ska generera åtminstone dubbelt så mycket som senast.

– Arbetet känns viktigt för att få förståelse hur andra fattigare människor har det, men ännu viktigare att samla in pengar, säger Susanne Lundh.Loppisen öppnar fredag klockan 10.00.

Dan Jonsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons