Annons

Gamla låtar på Valen

Det ska va´ gamla låtar, det var helt tydligt på Valen på lördagsförmiddagen. Med trivsamma toner och ett smittsamt gung lockade Durfåglarna fram stor publik - och till och med lite spontan dans.
Trelleborg • Publicerad 28 september 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Med durspelen i högsta hugg, plus gitarrer, mandolin och bas, gav sig spelemännen i kast med polskor, valser och mazurkor. Durfåglarna hade samlat nio av sina tolv medlemmar till uppvisningen, för att spela ett urval av sin repertoar. "Gislövsvalsen" och "Drömmen om Elin" var med, och publiken nickade gillande och gungade takten med shoppingpåsarna. En stunds avbrott i handlandet som, av allt att döma, var mycket uppskattat. Folke Jönsson från Durfåglarna avslöjade också att man har lösa planer på att spela in en ny platta till nästa år, då orkestern firar 15 år.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons