Galleri tvingas bomma igen

Nu tar byggnadsnämnden i med hårdhandskarna när det gäller det kombinerade caféet och galleriet som ligger längs Smyge Strandväg.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2003

Precis som förra sommaren kräver politikerna en omedelbar stängning. Upphör verksamheten inte före den siste juli tvingas innehavaren betala 30 000 kronor i vite för varje månad som konstvisningen och serveringen pågår. Dessutom har byggnadsnämnden bestämt att innehavaren måste betala 5 000 kronor om verksamheten läggs ner och därefter startar på nytt. - Det här är olovlig verksamhet. Det är sällan som vi ger sådana stränga påföljder men det är olämpligt att bedriva den här formen av verksamhet som strider mot den gällande detaljplanen, resonerar stadsbyggnadschefen Stefan Ferm, som säger att det är den snäva utfarten mot kustvägen som har påverkat byggnadsnämnden att hålla fast vid sitt beslut. Följetongen fortsätter i och med att politikerna vidhåller sitt beslut att galleriet och serveringen måste stängas. Det är andra sommaren i rad som byggnadsnämnden vill att rörelsen avvecklas. Nämndens beslut överklagades i oktober förra året och trots detta har länsstyrelsen fortfarande inte tagit ställning till om serveringen och konstvisningen ska få fortsätta. Vi har utan resultat försökt nå innehavaren av galleriet.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.