Galleri i Smyge tvingas stänga.

Café och galleriverksamheten måste upphöra. Det kräver byggnadsnämnden som vill stoppa den konstvisning och kaffeservering i ett av husen vid Smyge Strandväg.
Trelleborg • Publicerad 2 oktober 2002

Beslutet fattades vid nämndens sammanträde på tisdagen då det fastslogs att det kan bli aktuellt med ett vite på 10 000 kronor om man inte stänger galleriet som legat i källaren till det enbostadshus som finns längs kustvägen genom samhället. Uppmaningen från byggnadsnämnden gjordes redan 14 maj, då nämnden inte gav något bygglov för ändrad användning av fastigheten, som innebar galleri- och caférörelse. Byggnadsnämndens avslag på bygglovansökan har överklagats hos länsrätten som ännu inte har gjort någon prövning. - Fastighetsägaren bedriver verksamhet trots avslag. Blir det ingen förändring kan det bli tal om ett vite på 10 000, upprepar stadsbyggnadschefen Stefan Ferm.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.