Annons

Gala ska rocka Anderslöv

På torsdagskvällen är det dags för rockgala i Anderslöv – en efterlängtad händelse bland byns ungdomar.
Trelleborg • Publicerad 6 april 2009
Niklas Johansson, Jonathan Lundgren, Morgan Rohlwin och Kalle Johansson i bandet Sleipner känner att de har koll på läget inför kvällens spelning i Rosenhagen. Foto: Tomas Nyberg
Niklas Johansson, Jonathan Lundgren, Morgan Rohlwin och Kalle Johansson i bandet Sleipner känner att de har koll på läget inför kvällens spelning i Rosenhagen. Foto: Tomas NybergFoto: 

– Det ska bli roligt, vi har väntat länge på det här, säger Morgan Rohlwin som spelar i ett av banden som ska stå på scen.

Rockgalan är ett samarrangemang mellan fritidsgården i Anderslöv, Gasverket och Underground. Den sistnämnda är Anderslövs Anderslövs församlings musikverksamhet och representeras av Peter Rudolw. Han har planerat ett sådant här arrangemang länge.

Annons

– Ungdomarna vill ju komma ut och spela, förklarar han.

Både han och Ann Ogefalk som arbetar som fritidsledare på fritidsgården har fått enbart positiva reaktioner på rockgalan.

– Det är många som pratar om att de ska gå, säger hon.

Inte bara ungdomar väntas som publik, även föräldrar och släktingar är välkomna. Peter Rudolw och Ann Ogefalk hoppas på en rolig kväll, både för sin egen del och för ungdomarna.

– Det blir som Woodstock, fast mindre, säger Peter Rudolw med ett leende och fortsätter:

– I ett längre perspektiv handlar det förstås också om att det är viktigt att fånga upp dem, att kunna ha den sociala kollen.

Sleipner är ett av sex band som ska uppträda på torsdagskvällen. De har inte riktigt bestämt vilka låtar de ska spela än, men tycker ändå att det känns okej.

– Det ska bli roligt, vi har väntat länge på det här, säger Morgan Rohlwin, en av bandets fem medlemmar.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons