Annons

Fyrorna skapade drömrum

Rosa och svart dominerar. Bästa tv-kanalen står på och på datorskärmen spelas favoritspelet. Men viktigast är lamporna.
Trelleborg • Publicerad 9 juli 2008
Ljus i mitt hus Smygeskolans fyror har lärt sig att koppla lampor under vårterminens teknikprojekt. Bild: Albin Brönmark
Ljus i mitt hus Smygeskolans fyror har lärt sig att koppla lampor under vårterminens teknikprojekt. Bild: Albin BrönmarkFoto: 
Foto: 
Bild: Albin Brönmark
Bild: Albin BrönmarkFoto: 
Foto: 

Under hela vårterminen har fyrorna på Smygeskolan arbetat med ett teknikprojekt.

Uppdelade i mindre grupper har eleverna fått fantisera fritt utifrån rubrikerna drömrummet, farmor och farfars rum, hotellrummet och gruppens rum. Tillsammans har de fått bestämma vad rummen ska innehålla gällande allt ifrån möbler till färger.

Annons

Resultatet är små tittskåp inredda med egentillverkade möbler och teknikprylar. Men viktigast av allt är att i alla rummen hänger en taklampa som genom ett lätt tryck går att tända och släcka.

Eleverna har själva kopplat lamporna som drivs av ett batteri.

De små tittskåpen visas nu på Trelleborgs bibliotek under resten av sommaren tillsammans med beskrivningar av respektive grupps arbete med rummen.

Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons