Annons

Fyravåningshus på gång

Dagon Trelleborg AB söker bygglov för ett fyravåningshus i hörnet Bryggaregatan /Västergatan.
Trelleborg • Publicerad 15 juli 2005

Enligt ansökan om bygglov blir det ett hus med 30 lägenheter som bolaget vill bygga på tomten där Nordströms gamla smedja ligger.

Dessutom planeras ett miljöhus på fastigheten. Enligt ritningarna i bygglovsansökan blir det ett hus med tre våningar plus en vindsvåning i ena delen av huset medan den andra delen bara får två våningar plus vindsvåningen.

Annons

Enligt planerna får huset en putsad grå sockel och rödbrun putsad fasad med inslag av grått och med dörrar och fönster i grått. Den totala byggytan är 1105 kvadratmeter.

Det var efter att Bostället i Skåne gått i konkurs som Dagon köpte tomten i hörnet Bryggaregatan/Västergatan av konkursboet. De ursprungliga idéerna för bygget i hörnet drogs upp av Bostället i Skåne, som dock fick bygg-lovet överklagat av grannar som menade att huset var för högt.

Bostället i Skåne sökte dock nytt bygglov för ett lägre hus, men när moderbolaget Bison gick i konkurs föll även de planerna.

Nu ser det dock ut som om bygget på tomten i centrala Trelleborg kan bli av, efter flera års fördröjning av de ursprungliga byggplanerna.

Enligt Dagons planer ska bygget på Nordströms gamla smedja starta i höst, om bygglovet godkänns.

Efter att i stort sett ha legat helt nere har nu byggandet av flerfamiljshus i Trelleborg satt i gång på allvar. Redan i sommar har Trelleborgshems hus vid Rådhustorget blivit klart, Alsingevallens nya hus vid gamla tennishallen står klara i höst och Abitare planerar ett nytt hus på Fridstens gamla tomt vid Östergatan. Trelleborgshem planerar ett 55 plusboende på glasmästartomten vid Algatan och nu kan alltså Dagons nybygge starta i höst.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons