Annons

Fyra ut ökänt gäng åtalade

De är mellan 16 och 19 år gamla. De tillhör ett av ungdomsgängen i Trelleborg och åtalas nu för sju olika brott, begångna sedan april i år. De flesta dock under hösten.
Trelleborg • Publicerad 8 december 2005

Det mest uppmärksammade brottet är från den 30 oktober när 16-åringen hotade en polis med ett baseballträ och vägrade släppa det innan polisen sköt varningsskott.

Dessförinnan hade han hunnit med att sparka polismannen och hota att döda honom i samband med ett större bråk utanför Magasinet.

Annons

Den 11 september deltog 19-åringen i ett annat bråk utanför Magasinet som slutade med att han slog en polis med en livrem. Det var ett större bråk där någon också körde in i folkmassan med en bil. Där lyder åtalet på ohörsamhet mot ordningsmakten, eftersom han vägrade flytta sig när poliser sade till honom, och våld mot tjänsteman.

I februari rånade 19-åringen en person genom att slå ner honom och sedan sparka honom innan han tog plånboken med id-kort och 3000 kronor i kontanter.

Den 20 augusti misshandlade han en man på Södra Promenaden i Malmö. Först slogs han ner och sedan blev han sparkad när han låg ner.

I oktober utsattes en trelleborgare för tre ur gänget. De lovade honom sexuella tjänster men det hade de inte för avsikt att leverera utan lurade trelleborgaren på 8000 kronor.

En dryg vecka senare var de tillbaka i trelleborgarens lägenhet. Då hotades trelleborgaren och en annan man som befann sig i lägenheten med att de skulle dödas. De båda misshandlades också och en ur gänget krävde 10000 kronor av trelleborgaren för att han inte skulle dödas. 16-åringen använde en stödkäpp för att slå bekanten med men när han skulle slå trelleborgaren med den så missade han och träffade en TV-apparat i stället.

Till listan på bedrägeri, misshandel, olaga hot, rån, misshandel, ohörsamhet mot ordningsmakten, våld mot tjänsteman, våld och hot mot tjänsteman kan också läggas ett ringa narkotikabrott som 19-åringen åtalas för.

Christer Hansson

0410-545 42

christer.hansson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons