Annons

Fyra månaders fängelse för misshandel av sambo

Tingsrätten fick se en videofilm där kvinnans skador var dokumenterade. Bland annat hade en hårtuss slitits loss från hennes huvud.
Trelleborg • Publicerad 7 juli 2004

Hennes 35-årige sambo, som stått åtalad för misshandeln, dömdes till fyra månaders fängelse. Han förnekade dock att han slagit kvinnan och hävdade att hon själv åsamkat sig skadorna. Mannen ville inte heller erkänna att han hotat kvinnan efter misshandeln, trots att en polis hörde när han uttalade hotelserna. Domen omfattade ytterligare en misshandel. Den ska ha inträffat i parets bostad i Trelleborg i april i år. Och enligt kvinnans vittnesmål ska mannen bland annat ha skallat henne och tryckt in henne i en vägg. Mannen stod även åtalad för överträdelse av besöksförbud men friades för detta i brist på bevis. Kvinnan hade yrkat på totalt 55 000 kronor i skadestånd. Detta tyckte tingsrätten var väl mycket och dömde mannen att betala 25 000 kronor till kvinnan. Han ska också, enligt domen, stanna kvar i häkte tills dess att domen vinner laga kraft.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons