Annons

Fyra män misstänks för rån med hjälp av stulen bil

Det var i slutet av februari som två femtonåringar ska ha blivit indragna i en bil, rånade och misshandlade av fyra okända personer. Polisen misstänker nu fyra unga män för rånet.
Trelleborg • Publicerad 14 april 2009

De båda femtonåringarna har berättat i förhör att de rånades på mobiltelefoner, kläder och pengar. Innan rånarna släppte i väg dem ur bilen vid Folkets Park blev de också misshandlade.

Visserligen inte så illa att de behövde åka till sjukhus, men det är illa nog ändå, säger Peter Malmberg, utredare vid polisen i Trelleborg.

Annons

– De har blivit väldigt chockade av det som hänt, säger han.

Bilen som rånarna använde hittades dagen efter rånet i Lund. Det var en helt ny Jeep Wrangler som visade sig vara stulen i Frihamnen i Malmö.

De fyra unga män som polisen nu identifierat och förhört är i 18- 20-årsåldern. De är misstänkta för rån, olaga frihetsberövande och även övergrepp i rättssak eftersom de båda femtonåringarna berättat att de blivit hotade och varnade för att kontakta polisen.

Peter Malmberg vid polisen hoppas att åklagaren inom några veckors tid ska kunna väcka åtal. Men ännu återstår en del förhör och det är inte säkert om bevisen räcker till ett åtal, säger han.

Erika Oldberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons