Annons

Inbrottsmisstänkta männen anhållna – vittnen slog larm

Strax efter klockan 12 på måndagen bevittnade flera personer ett pågående inbrott i centrala Trelleborg. Polisen kunde strax efter gripa fyra män.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2019 • Uppdaterad 21 maj 2019
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Polisen fick in flera samtal om ett pågående inbrott i en lägenhet på Engelbrektsgatan i Trelleborg vid klockan 12.08.

– Vi får in uppgifter om att man ska ha sett flera maskerade personer bryta sig in en lägenhet för att sedan lämna platsen i en bil, säger Filip Annas, presstalesperson på polisen.

Annons

Bilen ska enligt vittnen ha fortsatt genom centrala Trelleborg och polisen satte igång ett intensivt sökarbete.

Polisen kunde klockan 12.22, bara 14 minuter efter första larmsamtalet, stoppa bilen på Läraregatan i höjd med Rektorsgatan. I bilen färdades tre män 21, 19 och 18 år gamla samt en 16-årig pojke. Alla stämde in på signalement från inringare.

– I bilen hade de rånarluvor och kofot, samt en större mängd smycken, klockor och kontanter, säger Filip Annas.

Personerna greps och bytet ska ha tagits i beslag. Det är ännu oklart hur stort värde det rör sig om.

– Det vi ska göra nu är att undersöka brottsverktygen och man kommer att förhöra de misstänkta personerna, säger Filip Annas.

Sent på måndagskvällen anhölls samtliga fyra. Brottet rubriceras som grov stöld genom inbrott. Polisen menar att allmänhetens agerande möjliggjorde att gripandet kunde ske.

– Vi är naturligtvis jättetacksamma för att vi fått in tips från allmänheten. I det här fallet har det lett fram till den här bilen och har gjort det möjligt att kunna gripa personerna. Det är vi naturligtvis tacksamma för, säger Filip Annas.

Lisa Horn
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons