Annons

Fyra gäster på Bokens dag

En lärd från Lund, en före detta proffsboxare, en estradpoet och en Smygebo som skrivit en roman. Så ser gästlistan ut på årets upplaga av Bokens dag i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 22 oktober 2007
Paolo Roberto, aktuell med Mina fastrars mat, gästa församlingshemmet den 6 november.
Paolo Roberto, aktuell med Mina fastrars mat, gästa församlingshemmet den 6 november.Foto: 

Paolo Roberto, tidigare proffsboxare, som nu även kan kalla sig författare, gästar Bokens dag, som arrangeras i Trelleborgs församlingshem tisdagen den 6 november klockan 19. Roberto är aktuell med receptboken Mina fastrars mat med italienska läckerheter på menyn.

Maträtterna har han snappat upp från sina släktingars kokböcker i den lilla staden Maddaloni utanför Neapel, där hans far är född och uppvuxen.

Annons

Sune Andersson är precis som tidigare värd för Bokens dag:

– Jag har försökt hitta en bra blandning och bredd, allt för att undvika likriktning, säger han.

De tre andra inbjudna författarna är latinprofessorn Birger Bergh, känd för sin medverkan i tv-programmet Fråga Lund, som är aktuell med Konsten att få rätt - Handbok i Talekonst. Smygebon Agneta Ulfsäter Troell, som skrivit boken Att människan levde med underrubriken Maria Larssons eviga ögonblick. Ulfsäter Troells skildring är en släktkrönika. Det verket är förlagan till Jan Troells nya film med samma titel, som har premiär först nästa år.

Estradpoeten Bob Hansson har också lovat att komma till Bokens dag. Den egensinnige skribenten, som är väldigt förtjust i att deklamera sina texter på scen, romandebuterar i år med verket Gunnar.

Sune Andersson har hittills lagt ned en hel del tid på att boka upp några av de författare som finns representerade i årets bokflod till Trelleborg. En memoarförfattare och tidigare toppolitiker lyckades han dock inte locka till Trelleborg:

– Göran Persson. Men vi är väldigt nöjda med de fyra inbjudna författarna, säger Andersson.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons