Fyra dömda för rånförberedelser

De fyra trelleborgsungdomar som stått åtalade för förberedelse till rån dömdes på fredagen. Tingsrätten anser att samtliga gjort sig skyldiga till brottet. En av dem dömdes även för fem fall av grov stöld hos äldre personer.
Trelleborg • Publicerad 18 oktober 2002

Han ska avtjäna ett fängelse straff på ett år och tio månader. Förutom för förberedelse till rån och grov stöld dömdes han även för bedrägeri efter att ha tagit ut pengar från ett uttagskort som han stal hemma hos en av de äldre. Två av de andra misstänks ha, tillsammans med 24-åringen, legat bakom planeringen av rånet och dömdes till villkorlig dom med samhällstjänst i 100 respektive 160 timmar. Den fjärde inblandade dömdes bara till skyddstillsyn eftersom han inte deltog mer än den aktuella dagen den 12 september då det planerade rånet mot en närbutik i Malmö skulle äga rum.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.