Annons

Fyra bröt sig in i lägenhet – stal 84 000 kronor

Tre män i 20-årsåldern är tillsammans med en 16-åring misstänkta för att ha brutit sig in i lägenhet på Engelbrektsgatan i maj i år och där stulit bland annat 84 000 kronor i kontanter.
Trelleborg • Publicerad 18 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Det var efter att vittnen slog larm om ett pågående inbrott i en lägenhet som polisen kunde gripa fyra män. Vittnena pekade ut flyktbilens färdväg och en kvart senare stoppades männen på Läraregatan. I bilen fanns utrustning som misstänktes ha använts vid inbrottet, bland annat bräckjärn, skruvmejsel samt halsdukar och handskar.

Männen anhölls men frigavs efter ett par dagar. Nu är polisutredningen klar och de fyra personerna har åtalats misstänkta för grov stöld. När lägenheten undersöktes fann man fotspår från tre av de misstänkta gärningsmännen. Dessa tre har också, enligt åtalet, erkänt brottet.

Annons

Bara 16-åringen har nekat och hans fotspår fanns inte heller i lägenheten.

Förutom 83 970 kronor i kontanter stals även två klockor samt några armband och ett par hörlurar.

Den bostadsrättsförening som den inbrottsdrabbade lägenheten ligger i kräver ersättning av de fyra misstänkta personerna för skador på ytterdörren. Totalt handlar det om närmare 10 000 kronor.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons