Fyller en viktig funktion

Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2006

– Möjligheten att dra in studiebidrag vid skolk har även stora positiva konsekvenser. Flera personer vid Söderslätts gymnasiet vittnar om att det inför elever som skolkar mycket fyller en viktig funktion i att få dem att gå i skolan. Min erfarenhet är att när en elev med stor ogiltig frånvaro får höra att studiebidraget kan dras in brukar de börja gå oftare till skolan. Vilket är mycket viktigt för att se till att de går ut med fullständiga betyg, säger Gunnel Alexandersson, kurator för de nationella programmen på Söderslätts gymnasiet. Rektor Bengt-Göran Persson med ansvar för programmen BP, EC, ES. NV ser samma fördelar:

– Att dra in studiebidrag ska inte användas som något hot. Men det är ju ändå en del av den fostran vi alla behöver gå igenom. Om man inte dyker upp till sitt jobb får man ingen lön. Går man därmed inte till gymnasiet är det rimligt att man inte får studiebidrag.

– Dessutom är det turligt nog en åtgärd vi sällan behöver använda eftersom eleverna ofta bättrar sig efter att vi har diskuterat det.

Lina Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.