Fylla, slagsmål och stölder på festivalen

Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2006

Fylla och slagsmål. Vanliga inslag i festivalsammanhang. Även Trelleborg fick sin beskärda del under Palmfestivalen.

Strax före midnatt på fredagen skulle polisen omhänderta en cirka 18-årig yngling som var berusad. I bilen försöker han ta sig loss och hotar åtminstone en polis. Nu misstänks han för hot mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

Ungefär samtidigt sker en misshandel på Stortorget. En 17-åring tycker att en 33-årig man tittar på honom.

– Vad glor du på? frågar han, går fram och skallar ner 33-åringen.

Efter midnatt försöker en 21-åring gå emellan i ett bråk på Magasinet. Han får då några slag av en av slagskämparna. Utanför diskoteket möts de igen och den här gången tar slagskämpen struptag på 21-åringen.

Vid halv tretiden natten till söndagen blir en man rånad på Rådhustorget. Den 37-årige mannen överfalls av tre yngre män som slår ner honom och sedan sparkar honom i ansiktet så att han bland annat förlorar två framtänder. Mannen förlorar medvetandet och under tiden stjäls hans plånbok. Han förs i ambulans till Universitetssjukhuset Mas.

Även på Horizont förekom misshandel. En man, 21 år gammal, polisanmäler att han blivit slagen av en 34-åring strax efter midnatt mellan lördag och söndag.

Den 15-åring som greps för mopedstöld i fredags kväll medgav också att han brutit sig in i Tre Lyktors tält under festivalen. Vid husrannsakan hittade polisen en del stulet gods.

Christer Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.