Annons

Funk, country, pop och arbetarrock

Det var lite annorlunda toner från Stadsparkens scen på måndagskvällen. Funk, country, pop och lite punk utgjorde ingredienserna i kvällens upplaga av Sommar i Stadsparken.
Trelleborg • Publicerad 12 augusti 2014
Skånska Funkkartellen från Trelleborg rivstartade måndagskvällens Sommar i Stadsparken.
Skånska Funkkartellen från Trelleborg rivstartade måndagskvällens Sommar i Stadsparken.Foto: Foto: Andreas Mårtensson

Ofta är det storband eller jazz på programmet i parken på somrarna. Men Musikföreningen Riffet, Studieförbundet Vuxenskolan och Söderslätts Countryfestival, som arrangerade kvällens evenemang, ville annat.

– Vi hade ett möte och föreslog varsitt band. Vi tycker det blev en bra blandning och det är roligt att bjuda publiken på något annat ibland, förklarar Peter Frank från Musikföreningen Riffet.

Annons

Sebastian Petersen från Studieförbundet Vuxenskolan höll med.

– Vi har precis startat vår musiksatsning, och det är trevligt att göra saker tillsammans med andra föreningar.

Skånska Funkkartellen inledde kvällen. Deras scenklädsel med kavajer och rånarluvor gjorde att publiken drog på smilbanden redan innan Trelleborgsbandet hade tagit sitt första ackord. Och när de kom igång och spelade så stampades takten flitigt i bänkraderna.

Efter Skånska Funkkartellen var det dags för Malmöbandet The Bandettes med sin "Americana-pop", inspirerad av folkmusik och jazz. Kvällen avslutades med "arbetarrock" av Dalaplan, även de från Malmö.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons