Fullt ös på vårkonsert

För två år sedan konkurrerade Trelleborgs musikkårs vårkonsert med TFFs säsongspremiär. I år var den stora konkurrenten strålande solsken. Men med Triple & Touch som gästartister lyckades man på söndagen ändå fylla Söderslättshallen med 1 300 personer.
Trelleborg • Publicerad 18 april 2004
Foto: 

Högt tempo och en rejäl blandning tycktes vara parollen för årets vårkonsert då man bjöd på allt ifrån jazz och musikal till brittiska sjömanssånger. Musikkåren inledde den sena eftermiddagskonserten med "El Camino Real" ett fartfyllt stycke komponerat av Alfred Reed. Därefter följde ett spexigt framförande av "Ankan och hackspetten" med Johan Rufelt som utklädd anka och Joakim Nilsson med knallröd spetsig näbb. - Det kan bli riktigt svettigt och blodigt, varnade Trelleborgs musikkårs i princip ständige presentatör och ordförande Bertil Ahlberg. Den musikaliska bataljen slutade med fall för hackspetten och oväntad seger för ankan. Trelleborgs musikkårs stödförening Musikens vänner passade på att dela ut sitt stipendium "Frisk luft" under konserten. Stipendiet riktar sig till ungdomar och ska främja satsningen på blåsinstrument, gärna som yrkesmusiker. Och de planerna tycks årets stipendiat Lina Hansson 19 år ha. Hon spelar althorn i både Trelleborgs musikkår och i Trelleborgs symfoniorkester och ska snart göra lumpen vid arméns musikpluton där hon är antagen. Efter en potpurri av kända Broadway-musikaler som koreograferats av Jerome Robbins var det dags för kvällens inbjudna gäster Triple & Touch att kliva upp på scenen. - Det måste vara unikt att få in så många människor när det är så här soligt, sade en av gruppens två medlemmar Ken Wennerholm innan han och kollegan Göran Rudbo försökte få igång publiken med hjälp av lite jazz och låten "My baby just cares for me". Med sig på scen hade de också pianisten Janne Zirk och tillsammans med musikkåren och dess dirigent Jörgen Flink bjöd man på en riktigt blandning av sång, musik, trumpetsolo och anekdoter ur bandets 21 år långa karriär.

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.