Annons

Fullt ös på kulturfestival

Fullt ös. Så kan man sammanfatta årets upplaga av UKM, ung kultur möts, som arrangerades för andra gången.
Trelleborg • Publicerad 12 mars 2005
Gruppen Chilli Vanilli öste på för fullt i låten Addicted to that rush Bild. Tomas Nyberg
Gruppen Chilli Vanilli öste på för fullt i låten Addicted to that rush Bild. Tomas NybergFoto: 

Indelat i fem akter presenterades närmare tre timmar med kultur i olika former. Alltifrån hip-hop, rap och hårdrock till film och dans framfördes under lördagseftermiddagen i Folkets park.

Först ut i strålkastarljuset i den tredje akten var de sex killarna i bandet InToxicated.

Annons

– Vi har spelat tillsammans sedan i somras. Vi spelar alternativ rock och bara egna låtar, berättade bandets sångare Martin Grönberg som inte var särskilt nervös inför den en låt långa spelningen, trots att dansrotundan intill vid det laget hade gott om publik som strax väntades fylla hela Trelleborgssalen där alla band fick spela.

Den fjärde gruppen i tredje akten var Lowlife, tre rappande killar.

– Det kunde ha gått bättre, sade Adoo Krnic, med en suck efteråt. Jag kom bort mig i sista versen.

Det tycktes inte bekomma publiken som ändå öste applåder över Adoo och hans två rapkompisar. Men hoppet att komma med i uttagningen och representera Trelleborg på en stor regionfestival för ungdomar i Åstorp längre fram i vår trodde Adoo Krnic inte på.

– Jag tror inte att Trelleborgs kommun vill att ett gäng hip-hop dregs som vi ska representera, sade han.

Efter fem grupper i tredje akten var det dags för Neapriset att delas ut för första gången och det var många i publiken som blev rörda till tårar då de påmindes om deras kamrat Linnea Persson.

– Priset går till två tjejer som gjort en insats för en medmänniska i nöd, sade Linneas mamma Catarina Persson och syftade på Nathalie Isgren och Mariana Jensen som för en tid sedan fick veta att de skulle få priset.

Vilka som gått vidare till den större regionfestivalen, som hålls den 15 maj, presenteras först i början av nästa vecka.

Jenny Isaksson

0410-545 27

jenny.isaksson@allehandasyd.se

$LOC_ON$TRELLEBORG$LOC_OFF$
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons