Annons

Fullt ös på årets stora dansfest

Livespelning, discjockey, danstävling och show. Danstillställningen Trycket var tillbaka i Parken på måndagskvällen. Och stämningen var lika hög som vanligt.
Trelleborg • Publicerad 20 maj 2014
Även om årets danstävling i år inte handlade om vem som kunde bäst jitterbugg, så valde de flesta ändå att bugga. Walid Al-Masoudi tog en svängom med Qendresa Krasniqi.
Även om årets danstävling i år inte handlade om vem som kunde bäst jitterbugg, så valde de flesta ändå att bugga. Walid Al-Masoudi tog en svängom med Qendresa Krasniqi.Foto: Foto: Andreas Mårtensson

– Det här är jättekul, pustar Cajsa Olsson efter ett långt buggpass med Hama Khoshnaw.

Cajsa Olsson och Hama Khosnaw behärskade jitterbuggen, trots att de inte dansat så länge.

Annons

– Vi har bara dansat bugg i skolan för Marianne, förklarar Cajsa.

Marianne, det är Marianne Bengtsson. Hon kallar sig själv för dansentusiast och var den som kom på idén med Trycket som arrangerades för första gången 1998. Trycket vänder sig till alla niondeklassare i kommunen.

– Jag gör det här för att jag tycker det är så kul. Det är årets roligaste kväll, säger Marianne Bengtsson.

Programmet ser ungefär likadant ut varje år. Det är alltid liveorkester, danstävling och så någon typ av show. I år var det Trelleborgsbandet JetSet som spelade och Tobias Rolfson som var discjockey. Showen bestod av en bejublad dansuppvisning av gruppen Freestyle Phanatix.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons