Annons

Fullt ös i inomhus

Sportlovets andra dag innebär fotboll. Åtminstone för de elva lag som ska göra upp om segern i Söderslättshallen.
Trelleborg • Publicerad 19 februari 2008
Ulrika Lundgren, Trelleborg, och Joakim Dahlberg, Anderslöv, är helt inne i spelet.
Ulrika Lundgren, Trelleborg, och Joakim Dahlberg, Anderslöv, är helt inne i spelet.Foto: 
Besnik Shala och Ilir Berisha, båda Trelleborg. Ingen är beredd att ge sig.
Besnik Shala och Ilir Berisha, båda Trelleborg. Ingen är beredd att ge sig.Foto: 
Fotarbete Joel Söderholm och Alexander Hansson, båda Trelleborg, kämpar tappert om herrväldet över bollen. De är två av mellan sjuttio och åttio ungdomar som spelar turnering i inomhusfotboll under sportlovet. Bild: tomas nyberg
Fotarbete Joel Söderholm och Alexander Hansson, båda Trelleborg, kämpar tappert om herrväldet över bollen. De är två av mellan sjuttio och åttio ungdomar som spelar turnering i inomhusfotboll under sportlovet. Bild: tomas nybergFoto: 

Strax efter klockan tio på morgonen är det full fart i Söderslättshallens A-hall. Dagens program är en turnering i inomhusfotboll för ungdomar i årskurs 7-9. Och eleverna är av den alerta sorten.

- Vi drog igång vid nio, och då var alla lagen här, ombytta och klara, säger Tomislav Jovanovski från Ungdomsenheten i Trelleborg. Han berättar att det rör sig om sammanlagt mellan 70 och 80 ungdomar.

Annons

- Det är femte året i rad som vi gör det här och det är ungefär samma antal deltagare per år, säger Tomislav Jovanovski. Ungdomarna tycker att det är jättekul och de tar det väldigt seriöst.

På läktarna följer publiken spelet med spänning. Åskådarna består till viss del av spelare, men också av kompisar till deltagarna, flickvänner och andra.

Det visar sig dessutom att den här publiken är av den hövliga sorten. Man applåderar när det går bra för ett lag, men det hörs varken buanden eller nedlåtande kommentarer. Så är det dags för ett tjejlag mot ett killag.

Bortsett från lite skränande från killarna på bänken blir det en match av fair play.

Killarna visar sig vara gentlemän; de tar hänsyn till att tjejerna är fysiskt mindre och avhåller sig från fula knep.

Tjejerna å sin sida är mycket duktiga. De är samspelta och de är sannerligen inte med i cupen på nåder.

Deras lag är dessutom det enda riktiga laget i turneringen. Tjejerna spelar vanligtvis tillsammans i IFK Trelleborg F94.

Sofie Hjelm

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons