Annons

Fullt hus med ungdomskultur

Trelleborg • Publicerad 11 mars 2007
Bandet Precious var en av deltagarna i helgens UKM som gick vidare till finalen den 12 maj. Bild: Tomas Nyberg
Bandet Precious var en av deltagarna i helgens UKM som gick vidare till finalen den 12 maj. Bild: Tomas NybergFoto: 

Trångt, varmt och svettigt. På lördagen var det dags för Ung Kultur Möts, UKM, i Parken. Musik, film och konst visade och spelades. En urvalsjury arbetade för att ta fram vilka band och verk som skulle gå vidare.

Enligt arrangörerna kom, troligen, omkring 1200 personer till Parken.

Annons

När dagen var slut slet juryn sitt (sina) hår för att avgöra vilka som skulle gå vidare.

I klassen film togs Madeleine Lignell ut med rockvideon "Feed me with your lies" med motiveringen "ett väl bildsatt historieberättande som passade musiken som hand i handske".

Uttagna i konst blev Caroline Wallberg för "fantasifulla och tekniskt drivna framställningar av sköna skräckvisioner" och Dijana Atanasovska med "färgrika och livfulla snapshots".

Klassen som drog till sig störst intresse var scenframträdandena. Där gick Syringe "ett högoktanigt rockband utan bromsar som verkligen fick igång publiken", Precious "de här killaena har full koll på vad de gör och gör det precis som de vill med god känsla för harmoni, ton och variation" samt What Ever "ett melodistarkt låtsnickeri och själfull röst" vidare.

De nu uttagna går vidare till finalen i Trelleborg den 12 maj. Bakom arrangemanget står Trelleborgs kommun och Region Skåne.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons