Annons

Fullt blås för världens barn

70 barn och unga trotsade nerverna och ställde sig på Parkens scen när det på tisdagskvällen var dags för Kulturskolans höstkonsert. Men trumpeterna tutade inte bara för skojs skull.
Trelleborg • Publicerad 12 november 2013
Foto: 

Salen är välfylld av entusiastiska anhöriga – och deras digitalkameror. Snart är det dags för Onsdagsbandet att gå på scenen. De ska spela låten Lullaby av Nickelback.

- Vi valde den för att den passar bandet och sångaren, säger Jakob Hartman som är bandets gitarrist och går i nian på Kunskapsskolan.

Annons

Det är också den enda låten som bandet kan. De är nystartade och har bara repat tillsammans i ett par månader.

Efter framträdandet är bandets sångare Anna Westher nöjd. Hon går i ettan på Söderslättsgymnasiets estetiska program och har sjungit i nästan fem år.

- Med musik kan man uttrycka sig på ett helt annat sätt än i verkligheten. Det är klart att jag var nervös innan, men det är faktiskt värst nu när man går av. Då kommer all nervositet. Men man får ta det lugnt, veta att man kan och lita på sig själv, säger hon.

Utöver att bjuda på sång och locka till sittdans har kvällen ytterligare ett syfte, nämligen att samla in pengar till Världens barn. När konserten är över åker bössorna fram, med förhoppningen att slå rekordet på dryga 4 000 kronor från förra konserten. Kulturskolans biträdande chef Sven Arnholdt-Olsson är tveksam till om det kommer gå vägen.

- Här är inte så mycket folk. Men 3 500 kronor borde vi klara. Och det är absolut något, säger han.

Maria Sällberg
Nina Lind
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons