Annons

Fullmatad helg för utflyktssugna

Det finns mycket att göra för alla som är sugna på aktiviteter i helgen. I Anderslöv, Smyge och Gislövs läge är det full rulle.
Trelleborg • Publicerad 17 augusti 2012
Den marknadssugne kan bege sig till Anderslöv på lördag.
Den marknadssugne kan bege sig till Anderslöv på lördag.Foto: Tom Wall

Anderslövs marknad är ett samarrangemang mellan sex lokala föreningar, som även arrangerar en julmarknad. På lördag är det dags för sommarmarknaden och då blir det förutom sedvanliga marknadsstånd med knallar och sillamackor även olika musikuppträden med bland andra Ninnas Orkester som även spelar dansmusik på kvällen. Nytt för i år är en pajtävling som har final klockan 16. Marknaden börjar klockan 8.

Vill man hellre andas havsluft så kan man bege sig till Gislövs hamn där man på lördag arrangerar Sjösportens dag mellan klockan 11 och 16. Där blir det bland annat båtparad med allmogebåtar, och musik under ledning av Gert Gustafsson. Sjöscouterna, Sirmiones skeppslag och Sjöräddningssällskapet, med flera, visar och berättar om sina verksamheter.

Söndagen kan man utan problem vika åt Smygehuk där flera olika aktiviteter anordnas. Fyrens dag firas vid fyren mellan klockan 12 och 16 och klockan 14 blir det Smuggel i Smyge där barn utklädda till sjörövare ska gå på skattjakt. Sjörövar-Mange och Katta Pirat sjunger och spelar för barnen. Det är också växtloppis klockan 13.

Sanna Wahanta
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons