Annons

Fullmäktiges ordförande får inte tala för kungen

Nils-Gunnar Snygg (s), kommunfullmäktiges ordförande i Trelleborg, får inte hålla tal i samband med att kungen inviger Näsbyholmssjön måndagen 10 maj.
Trelleborg • Publicerad 3 maj 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

Programmet vid invigningen har bantats och en av de punkter som tagits bort från dagordningen är Nils-Gunnar Snyggs tal. - De får skylla sig själva, säger Nils-Gunnar Snygg. Jag tar inte så hårt på det här. Det var i början av april som Nils-Gunnar Snygg fick en förfrågan om han skulle tala vid invigningen. Men nu blir det trots allt inte så. - Jag har förberett ett tal, så det är klart att det känns lite trist, säger han. Det blir i alla fall en trelleborgare som talar i samband med invigningen av Näsbyholmssjön. Anne-Marie Hansson (s) ska hålla tal i egenskap av vice ordförande i regionfullmäktige. Bo Strömgren är kommunchef på Skurups kommun och en av dem som håller i arrangemanget i samband med invigningen av Näsbyholmssjön. - Det har kommit önskemål att programmet vid Näsbyholmssjön ska begränsas, säger han. Vid invigningen talar nu landshövdingen Bengt Holgersson, Anne-Marie Hansson och Dick von Blixen Finecke som är den som tagit initiativet att bjuda in kungen till invigningen av den återskapade sjön. Vid invigningen medverkar även andra personer som varit med i projektet att återskapa Näsbyholmssjön. De talare från Skurups och Trelleborgs kommuner som tidigare varit med på programmet har dock strukits. En orsak kan vara att kungen nu ska stanna till i Skurup på väg till invigningen, vilket ger mindre tid till själva invigningen. - Vi i Skurup är glada för att kungen stannar till hos oss, säger Bo Strömgren.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons