Annons

Fullmäktige utlokaliseras till Anderslöv

Trelleborg • Publicerad 9 juni 2008
Fullmäktige i Trelleborgs kommun sammanträder 16 juni för första gången utanför centralorten, på Rosenhagen i Anderslöv. Bild: Tomas Nyberg
Fullmäktige i Trelleborgs kommun sammanträder 16 juni för första gången utanför centralorten, på Rosenhagen i Anderslöv. Bild: Tomas NybergFoto: 

För första gången flyttas ett sammanträde i Trelleborgs kommunfullmäktige ut från centralorten.

Sammanträdet nästa måndag, 16 juni, hålls på Rosenhagen i Anderslöv.

Annons

– Jag kan inte minnas att det varit ett sammanträde någon annanstans än i Trelleborg, säger Jonny Sjöstedt, kanslichef på Trelleborgs kommun.

Kommunfullmäktige har valt att flytta ut sitt sammanträde till Anderslöv för att försöka öka intresset från allmänheten för att se hur ett möte går till.

Just denna gång avgörs också det segslitna ärendet om nya omklädningsrum och aktivitetslokaler i Anderslöv.

Från 18 till 18.30 har allmänheten chans att diskutera med politikerna innan sammanträdet sätter igång. Dessutom bjuder fullmäktige på kaffe och tårta eftersom mötet är det sista före sommaruppehållet.

– Det är ett led i våra försök att öka demokratin och intresset för politiken i Trelleborgs kommun, säger Ulf Bingsgård (m), kommunalråd.

Ulf Bingsgård menar att det kan bli fler sammanträden på andra orter i kommunen.

– Bara det finns lokaler så är det fullt möjligt, säger han.

Ulf Bingsgård är inte främmande för att hålla sammanträdena i Trelleborg i Rotundan i Parken framöver.

– Det skulle ge utrymme för att pröva två talarstolar där motståndarna kan mötas i debatt, som i engelska parlamentet, säger han.

Från och med i höst planeras också en annan nyhet för fullmäktige.

– Då ska vi börja sända sammanträdena direkt i närradion, berättar Ulf Bingsgård.

Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons