Annons

Full pott för teaterföreningen

På tisdagens möte beslöt kulturnämnden att gå den nya riksteaterföreningen till mötes. Nu betalas hela den begärda summan på 45000 kronor ut.
Trelleborg • Publicerad 16 november 2005

– Vi är naturligtvis väldigt glada att de ändrade sig. Nu kan vi planera vidare för nästa år, det hade inte gått annars, säger ordföranden Joacim Lundgren.

I tisdags beskrev TA hur den nybildade riksteaterföreningen hotade med nedläggning om de inte fick det verksamhetsbidrag på 45 000 kronor som de sökt.

Annons

Nämnden beviljade bara 20000 kr0nor eftersom man ansåg att föreningen inte haft någon större verksamhet tidigare under året. Beslutet äventyrade föreningens bidrag på det regionala planet, där lika mycket betalas ut som kommunen bidrar med. Men efter ett möte med föreningen och representanter från bland annat Skånes teaterförening ändrade sig alltså nämnden i går och beslöt att tilldela föreningen hela den sökta summan på 45000 kronor. – Det lönade sig att ha ett snack, säger Joacim Lundgren. Vi förklarade att vi har jobbat mycket mot ungdomar. Och jag tror att kommunen inte vill förlora den enda förening i stan som arbetar med att ta hit professionella uppsättningar.

Nämnden förklarar sitt agerande med att ny information kommit fram.

– När de berättade om sina planer för nästa år insåg jag hur viktigt det är att vi får behålla föreningen, säger Mait Risberg (m), ordförande i nämnden.

– Att de hade andra bidrag som påverkades av vårt beslut är helt nytt för mig, förklarar vice ordförande Solveig Lundberg (s). Finns det en risk att andra föreningar gör likadant om de inte får vad de tänkt sig?

– Nej, det tror jag inte, säger både Mait Risberg och Solveig Lundberg.

Louise Voll Ercolino

0410-545 41

louise.voll.ercolino@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons