Annons

Full fart på Östra Skolan

Östra skolans dag uppmärksammades med en hejdundrande fest. Skolgården myllrade av lärare, elever och föräldrar på lördagen.
Trelleborg • Publicerad 25 maj 2002
BILD: TOMAS NYBERG
BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

BILD: TOMAS NYBERG Barnen kunde njuta av egentillverkad sockervadd, fiskedamm och bollkastning. - Det är roligt att komma hit och träffa kompisar och få prova på en massa saker, Vincent Sjödin, 10. Efter en mindre regnskur vid 10-tiden tittade solen fram på nytt, vilket fick besökarna att strömma till skolgården. Östra skolans dag arrangerades första gången 1999. Det fick alla klassombuden och en särskild kommitté att satsa på ytterligare ett uppskattat evenemang under lördagen. - Roligt att det lockar så många att komma hit. Extra festligt är det att träffa min son Jimmis klasskompisar och deras föräldrar, tycker Pia Pettersson, som kommit för att vara med på loppisen där hennes son och de andra i hans klass försökte få ihop pengar till utflykten, som de ska göra till Tosselilla. Mängder av aktiviteter pågick på skolgården, en trubadur uppträdde, barnen kastade boll och stod med hammaren i högsta hugg för att spika i en stock. Trelleborgs gymnastikförening bjöd på en uppvisning och det gavs möjlighet att få energimassage. Musikskolans stråkkvartett underhöll med några melodier och flickorna fick chansen att få håret flätat. Inne i en av salarna visades några nya teckningar som barnen gjort. Mamman Carina Gidlöf stod vid ett av loppisborden, för att hjälpa sonen Kevin, 8, att få ihop pengar till att köpa spel och bollar. - Det är trevligt att det ordnas en särskild dag då Östra skolan uppmärksammas, säger hon.

Tomas Nyberg tomas.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons