Annons

Full fart på Östervångsstadion i jakt på medaljer

Kast med liten boll, pyramid, löpning, längdhopp och hinderbana. Ungdomarna från daglig verksamhet hann med mycket under sin idrottsdag.
Trelleborg • Publicerad 1 juni 2011
Skydda ägget! Shurtesa Berisha och Tarja Ståhl kämpar tillsammans i hinderbanan.
Skydda ägget! Shurtesa Berisha och Tarja Ståhl kämpar tillsammans i hinderbanan.Foto: Claes Nyberg

Det ser illavarslande ut redan innan Shurtesa Berisha startar. Hon sitter i sin rullstol med en bricka där ett ägg rullar oroligt. Nu gäller det för henne att klara en hel hinderbana utan att knäcka ägget. Tarja Ståhl, som jobbar på dagcentret i Trelleborg, tar ett fast tag om rullstolens handtag. Och så bär det iväg.

På Östervångsstadion kämpar ytterligare 35 ungdomar från LSS-boenden i Trelleborg. Det finns många grenar att delta i under denna idrottsdag.

Annons

– Jag har sprungit 60 meter och hoppat längd, säger Suvada Suhoujic.

Det är första året hon är med men hon tycker redan det är kul. Och så har hon många grenar kvar.

I varje gren kommer en vinnare utses när dagen är slut. Gymnasieelever som går omvårdnadsprogrammet håller koll på hur det går för alla deltagare.

– Det har varit kul men mycket att gå igenom innan vi kunde sätta igång, säger Beatrice Sjögren som går sista året på omvårdnadsprogrammet.

Och hur gick det för Shurtesa Berisha och ägget? Det gled ner från brickan några gånger men fångades snabbt upp. När hinderbanan var klar fanns inte ens en spricka på det.

Louise Löfgren
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons