Annons

Full fart på isen

Det stora nöjet i Trelleborg över allt annat på måndagen tycktes vara skridskoåkning. I strålande vintersol och laddade med hockeyklubbor och varm choklad vallfärdade trelleborgarna till Flaningen.
Trelleborg • Publicerad 6 januari 2004
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

BILD: Claes Nyberg Lite knakande i isen tycktes inte skrämma någon från att snöra på sig skridskorna och ge sig ut på dammens glatta yta. Många hade provåkt redan någon dag tidigare. - Det här är tredje gången jag åker den här säsongen, sade Sven-Erik Larsson från Håslöv medan han snörade på sig sina hockeyrör som han ägt sedan tonåren. - Det är ett Kanadensiskt märke som man hade då när jag var 18-19 år gammal, förklarade han och visade bokstavskombinationen CCM bak på den ena skridskon. - De har till och med en riktig lädersula. Trots sina år på nacken såg de knappt använda ut. - Det är ju inte mer än två-tre gånger per säsong som man åker, konstaterade Sven-Erik Larsson. Andra varvade skridskoåkningen med mysiga fikapauser. - Vi har allting med oss, varm choklad, bullar och clementiner, berättade Petra Brorsson medan hon värmde sina småfrusna fingrar runt muggen med choklad. Hon uppskattar verkligen Flaningen på vintern. - Det är så bra här. Orkar man inte åka skridsko kan man promenera runtom och ändå ha koll på barnen på isen.

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons