Annons

Full fart på gymmet

Julmaten har kanske satt sina spår, men det är inte därför som Birgit Wernram har tagit sig till gymmet för att träna på fredagen.
Trelleborg • Publicerad 3 januari 2003
Jan Andersson. BILD: TOMAS NYBERG
Jan Andersson. BILD: TOMAS NYBERGFoto: 

Jan Andersson räknar med att träna mer i år än förra året. En gång i veckan är målet.BILD: TOMAS NYBERG - Jag och min man Jan Wernram går hit regelbundet två gånger i veckan, sedan drygt två år tillbaka. Man känner att det gör nytta, säger hon medan hon tränar rygg och sidmagmuskler i en maskin. - Under julen har vi även gått promenader vid havet i Gislöv där vi bor. Hos Friskbyggarna i Trelleborg har det varit full aktivitet hela julhelgen. Det har bara varit stängt på julafton och juldagen. De flesta som kommer är "stammisar" som tränar regelbundet men Mattias Wahldén håller även på att skola in ett gäng nybörjare. Han driver stället sedan i februari förra året. - Folk brukar komma igång med träningen efter jul men det kommer ännu fler framåt februari-mars, då det snart är dags att klä av sig lite. Atmosfären andas lugn med tända stearinljus och bakgrundsmusiken har låg volym. Målgruppen är äldre människor snarare än ungdomar och kroppsbyggare, berättar Mattias Wahldén. - Därför har vi inte så mycket lösa vikter. Jan Andersson räknar med att träna mer i år än förra året. Det är inget nyårslöfte utan det är ett erbjudande om billig träning från jobbet som lockar. - Annars blir det rätt dyrt. Jag går hit med min kompis Sven-Åke. Det är lättare om man kan sporra varandra, säger han. Ann-Christine Söder tränar regelbundet en gång i veckan. - Man äter för mycket under julen. Men det ska mycket till för att träna bort julmatens alla kalorier på detta sätt. Då skulle jag nog få sitta hela dagen vid den här maskinen, eller cykla i flera timmar, säger hon. - Hit går man inte för att förbruka kalorier utan för att bygga upp ryggen och bli lite rörligare i kroppen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons