Annons

Full fart på Falsterbos gator

Hästkrafterna avlöser varandra i Falsterbo. För tredje året i rad arrangeras i helgen Falsterbo Classic & Sportscar Race. Och nu utlovar man en Formel 1-bil i fredagens race.
Trelleborg • Publicerad 12 juli 2005

Helt unikt. Så beskriver projektledaren Stina Sörensen helgens arrangemang, Falsterbo Classical & Sportscar Race.

– Det är nog första gången en Formel 1-bil kör på gatorna i Falsterbo, säger hon.

Annons

Bilen är racerföraren Johnny Herberts jaguar från 2000 och den har en toppfart på 330 kilometer i timmen. I år är det tredje gången som bilshowen arrangeras. Men helt ny är idén inte, redan 1963 och fram till 1967 visades vackra bilar upp i Falsterbo. Och det är en tradition man nu vill fortsätta.

– Det dallrar i luften och kokar av förväntan. Med fortsatt fint väder hoppas vi på mellan 15 000 och 20 000 besökare, säger Stina Sörensen.

Över 1 000 ekipage är anmälda och bland annat kommer en hel karavan upp från Berlin.

– Det är lite spännande. Vi börjar bli kända lite överallt, säger Stina Sörensen.

I fredagens race finns fyra startfält, två med uppvisningslopp och två lopp där man försöker pricka in samma tider, så kallade regularity-lopp. De centrala delarna av Falsterbo kommer att spärras av när de klassiska racerbilarna drar på gasen.

– De här bilarna gör sig bäst när de kör som de är byggda för, säger Stina Sörensen.

För att underlätta för åskådarna har man i år delat upp uppvisningsbilarna i landsteman. De italienska fullbloden för sig och de engelska klassikerna för sig.

Kristofer Naess

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons