Full fart och dubbla filer

Något försenat. Men nu är det äntligen motorväg mellan Maglarp och Vellinge.
Trelleborg • Publicerad 23 november 2011
Numera är det okej att köra i 110 kilometer i timmen mellan Maglarp och Vellinge. Många gjorde det dock redan innan plasten försvann från skyltarna.
Numera är det okej att köra i 110 kilometer i timmen mellan Maglarp och Vellinge. Många gjorde det dock redan innan plasten försvann från skyltarna.Foto: Tomas Nyberg
Foto: Tomas Nyberg

På onsdagen rycktes plasten från 110-skyltarna längs nya E 6. Därmed klassas sträckan officiellt som motorväg. Enligt Trafikverket har vissa bilister dock redan innan kört som om det vore motorväg.

– Det har varit svårt att få bilisterna att följa de 70 kilometerna i timmen när det ändå varit så brett, säger projektledare Marie Minör.

Trafikverket har informerat polisen om fortkörarna.

– De har varit medvetna om problemet, men vi kan ju inte styra över deras insatser, säger Marie Minör.

Arbetet med vägutbyggnaden har pågått i nästan två år. Trots en del väderproblem som snö och regn har arbetet hållit tidplanen hyfsat bra.

Louise Löfgren
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.