Annons

Full fart när barn spelade för barn

Alla barn som sjöng och spelade var utklädda i de allra häftigaste kreationer. Leoparddräkter, röda clownnäsor, fräcka slipsar. Det var som vanligt full fart när Musik & dansskolan bjöd på sina årliga Barn spelar för barnföreställningar.
Trelleborg • Publicerad 8 mars 2005
Det var nästan så bra att man tappade hakan i publiken på Musik- och dansskolan.
Det var nästan så bra att man tappade hakan i publiken på Musik- och dansskolan.Foto: 
Under Carina Norlanders blockflöjtsgenomgång var barnen med på noterna.
Under Carina Norlanders blockflöjtsgenomgång var barnen med på noterna.Foto: 
Här spelar Hanna Nordstedt fiol men hon visade även hur man spelar cello. Bild: Tomas Nyberg
Här spelar Hanna Nordstedt fiol men hon visade även hur man spelar cello. Bild: Tomas NybergFoto: 
Sånglärare Kristina Nilsson och clownsmurfarna hälsar välkommen till dagens föreställning.
Sånglärare Kristina Nilsson och clownsmurfarna hälsar välkommen till dagens föreställning.Foto: 

Nej, det var inte idol-Darin som var på besök. Men publiktrycket var detsamma när Musik & dansskolan framförde sina Barn spelar för barn-föreställningar under tisdagsförmiddagen. Sammanlagt 130 förskolebarn såg sånggruppen Clownsmurfarna och fiolorkestern Lättfilarna bjuda på en rad bejublade sång- och dansnummer, som Hej clown, Tussilago, Clownens sång, Drakens låt, i Musik & dansskolans lokaler. Och ingen kunde ta miste på dagens tema - cirkus. Barn spelar för barn är ett återkommande inslag i musikskolans verksamhet. Varje vår skickas en inbjudan ut till kommunens alla förskolor, som är välkomna om de vill. Konserterna kostar ingenting. Det viktiga är att väcka intresset för sång- och musik hos barn. – Vi försöker ta tillvara på deras intresse och få med dem i vår verksamhet. I den här åldern är barnen så fria, glada och positiva, sa Kristina Nilsson, sånglärare på Musik & dansskolan Ett uppskattat inslag under gårdagens föreställning var när blockflöjtslärarinnan Carina Norlander och fiollärare Gert-Åke Nilsson bjöd på en pedagogisk och underhållande genomgång av sina instrument. Bland annat fick barnen bekanta sig med världens minsta fiol, döpt till Putte, och gissa namn på olika instrument. Inte alltid så lätt, visade det sig. För den unga talangen Hanna Nordstedt i orkestern spelade inte på en psykopat, som någon trodde, utan på en cello. Men när hon stunden senare skickligt framförde Blinka lilla stjärna solo satt publiken blixtstilla och storögd. – Jag har spelat cello i en termin och tycker det är kul, sa Hanna efter föreställningen. Då hade gänget på scen sedan länge vunnit publikens hjärtan. Succén var ett faktum när det mot slutet vankades klapp och sång-allsång. Imse vimse spindel övergick snabbt i Bä bä vita lamm, barnen sjöng, skrattade och klättrade på stolarna innan det roliga var slut för denna gången. För lärarna på Musik & dansskolan blir det dock ingen längre vila. – På tisdag nästa vecka blir det konserter på Grand, men då är det med inriktning på låg- och mellanstadiebarn, sa Carina Norlander. Jonas Widerberg

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons